Bezoekadres:

Vondellaan 49

5421 PN Gemert

T 0492 362 075

E info@kunstlokaal.net

Kunstlokaal Facebook

Dance for Health – Gerty Jansen

Mijn naam is Gerty Jansen en  ik wil graag mijn passie voor dans/bewegen overbrengen op alle deelnemers, om zo eenieder te helpen weer meer zelf vertrouwen te krijgen, meer controle over hun lichaam, verbetering van balans en een soepeler lichaam.

Fitter en EnergiekerDFH02

Met de bewegingsprogramma’s van Dance for Health

Bewegen is gezond! Zeker voor mensen met een chronische bewegingsbeperking als Parkinson, MS, reuma of een niet aangeboren hersenafwijking (NAH). Het is niet alleen goed voor de mobiliteit, maar het kan zelfs een positief effect hebben op het ziekte proces en geeft bovendien plezier.

De lichamelijke achteruitgang bij chronische bewegingsbeperkingen is direct en duidelijk zichtbaar en dat heeft grote impact op iemands leven. Daarnaast heeft het een grote impact op het sociale functioneren en op de psychische gesteldheid. Dansen is dan niet het eerste wat in je opkomt. Toch ligt het meer voor de hand dan je op het eerste gezicht zou denken. Een professionele danser werkt hard aan balans, kracht, coördinatie, houding en flexibiliteit. Juist deze vaardigheden worden bij Parkinson, MS, reuma en NAH het eerst aangetast.

“Voor mij is dit een onmisbaar “medicijn” om mijn ziekte goed te verzorgen.” – Mieke, danser met MS

Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest continu uit. Een belangrijke voorwaarde van het succes van de dans- en bewegingsprogramma’s is dat het verder moet reiken dan een fysieke inspanning die gericht is op het bestrijden van de symptomen. Ook het trainen van het geheugen is belangrijk: het mechanisme om te kijken, om informatie tot je te nemen om te leren en om beslissingen te nemen. Daarnaast speelt het sociale aspect een cruciale rol. Dance for Health biedt een inspirerende en veilige omgeving om met gelijkgestemden actief te zijn en om vrijer en onafhankelijk te voelen. De ervaring die je in de les opdoet helpen je om je gedurende de week makkelijker te bewegen.

“Op de donderdag kan ik me erg verheugen op Dance for Health; dansen voor je gezondheid, zo ervaar ik dat. MS kan ik niet genezen, was het maar zo. Ik ervaar dagelijks de beperkingen en ongemakken, maar ook dat er nog veel kansen liggen. Deze kansen liggen vooral in het dansen en bewegen op mooie muziek. Ook al moet ik soms gaan zitten of me vasthouden, aan mijn hele lichaam ervaar ik dat het dansen goed doet. Niet alleen mijn soms stijve en pijnlijke ledematen, maar ook mijn geest komt in beweging. En deze combinatie zorgt ervoor dat ik me gewoon heel goed kan voelen. (…) Wij dansen in een groep met enthousiaste dansers en beperkingen verdwijnen dan voor een moment. Zo fijn om dit samen te doen, onder begeleiding van een enthousiaste en deskundige dansdocente.” – Mieke, danser met MS

Naast bijna 30 locaties in Nederland worden de lessen ook gegeven in Balletzaal van Kunstlokaal in Gemert. Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.15 uur geeft docente Gerty Jansen de dansles aan de Vondellaan 49. Meedansen kan de eerste maand geheel gratis en vrijblijvend. Bezoek de website www.danceforhealth.nl voor meer informatie of bel met het kantoor: 06-33081439

       

Gemert- Bakel

overige gemeenten

Type cursus lestijd lesdag lesduur 18-21 jaar va 21 jaar  tot 21 jaar va 21 jaar
Dance for Health 10.00-11.15 dinsdag 75 min € 29,00  € 35,00 € 35,00 € 35,00

 

 

Inschrijven

Hoofdmenu
Klik voor menu