Bezoekadres:

Vondellaan 49

5421 PN Gemert

T 0492 362 075

E info@kunstlokaal.net

Kunstlokaal Facebook

Portretfotografie- Paul Verhees

Op zijn twaalfde verjaardag kreeg Paul een fotocamera, nadat hij eerder al stiekem foto’s had gemaakt met het Kodakje van zijn moeder. Zoals elk beginnend fotograaf

>lees meer over de docent

In deze workshop van maximaal zes personen gaan we in twee groepjes van drie deelnemers portretfoto’s maken. Beurtelings gaan de drie deelnemers in elk groepje fotograferen, modelzitten en assisteren bij de belichting.

De workshop begint met een korte introductie waarin enkele voorbeelden van bekende portretfotografen worden toegelicht. Vervolgens gaan we aan de slag waarbij ondersteunend licht kan worden ingezet van een speedlightflitser op een statief en lichtvormers (softbox, paraplu, reflector). 

De fotograaf bedient de camera en probeert het model zo gunstig mogelijk in beeld te zetten. De assistent ondersteunt bij de belichting van het model en degene die model zit ervaart aan de andere kant van de camera hoe het is om te poseren. Deze ervaring komt van pas wanneer je als fotograaf andere modellen instructies geeft.

De deelnemers kunnen hun eigen camera meebrengen. Voor wie geen fototoestel heeft zijn er camera’s aanwezig en ook voor flitsers en lichtvormers wordt gezorgd. 

In een nabeschouwing worden de foto’s geanalyseerd. De geportretteerde modellen kunnen na afloop een digitaal bestand van hun foto ontvangen.

Deze workshop wordt enkele malen gedurende het jaar gepland, u kunt zich hiervoor vrijblijvend inschrijven.

 Komt de datum u niet uit? dan kunt u natuurlijk altijd kosteloos annuleren.

       

 

Type cursus lestijd aantal lessen lesduur volwassenen
portretfotografie za 10.00-12.00 1 120 min € 28,00

 

 

 

 

Inschrijven

Hoofdmenu
Klik voor menu